HOT Sparks - шаблон joomla Оригами

dokiforvets logo
 Állatorvosok fejlesztik állatorvosoknak 

NYILVÁNTARTÁS

MUNKASZERVEZÉS

 
Kartonrendszer
A program ezen részében van lehetőség a tulajdonos és állata adatainak felvitelére a rendszerben. Vannak kötelezően kitöltendő mezők, lehetőség van több - a kapcsolattartást segítő - elérhetőség rögzítésére. Jelezhetjük, ha az állat allergiás, veszélyes, vagy más különleges megjegyzésünk van.

A már rögzített páciensek körében gyors- és részletes keresésre is mód van. Előbbinél a tulajdonos vagy az állat neve alapján, a legújabb verzióban a chip- és az oltási könyv száma alapján is kereshetünk. Utóbbiban bármely felvitt adat részletére kereshetünk.
 
A kezelések rögzítése
Szövegesen beírhatjuk a kórelőzményt, a tüneteket, de vannak kész listák is a leggyakoribb kifejezésekről (mely bővíthető, egyéni igényekhez szabható). Ennek előnye, hogyha több állatorvos dolgozik együtt, akkor egységes kifejezésrendszert használhatnak. Így gyorsabban, egymás számára is egyértelműbben írhatják le az eseteket.

A diagnózis is beírható vagy listáról választható, elkülöníthető a differenciál diagnózis és a biztos diagnózis.

A kezeléshez beírt gyógyszerek, szolgáltatások, beavatkozások egyben a készülő számla (kosár) alapját is képezik. Létrehozhatunk csoportosított tételeket sablonként (pl. gyakori műtétekhez mindig beírt számlázási tételeket). Megjegyzéseket is csatolhatunk egy-egy tételhez (pl. javasolt adagolás, beadási javaslat, esetleges mellékhatások).

Fénykép, videó, laboreredmény, RTG-kép, fogászati lap is csatolható a kórlaphoz. A beírt szöveg formázható (mint egy szövegszerkesztőben), kiemelhetők a lényeges információk. Kinyomtathatjuk vagy elküldhetjük e-mailen a tulajdonosnak.
 
Kórházi elhelyezés
Külön tarthatjuk nyilván a kórházi kezelésben részesülő pácienseket és a panzióba behozott állatokat.
 
Oltások rögzítése
Külön nyilvántartási rendszerben rögzíthetjük az oltásokat és az ehhez kapcsolódó parazitaellenes kezeléseket. Beírhatunk olyan oltásokat, amelyeket korábban máshol kapott az állat. Ebből a részből lehetőség van a veszettség elleni oltások éves lejelentéséhez kigyűjtésére, nyomtatásra. Hasonló módon kigyűjthetjük azokat az állatokat, tulajdonosokat, akiket értesíteni szeretnénk az aktuális oltás közeledtéről. Lehetőségünk van ezt sms-ben e-mailen vagy postai értesítésen is megtenni.

Műtétek
Külön tarthatjuk nyilván a műtéteket. A gyakrabban végzettekhez sablonokat (a műtét leírása, műtét utáni tájékoztató, utókezelés leírása) is készíthetünk. Ezt nyomtatott vagy elektronikus formában a tulajdonosnak is oda tudjuk adni.

Laboreredmények
A laboreredményeket is csatolhatjuk a kórlaphoz, akár pdf-formátumban, akár egyénileg kialakított értékelő lapon. A saját laborgép eredményeit igény szerint egyéni segédprogrammal is áttölthetjük a nyilvántartó programba.

Fogászati kezelések
Hasonlóan a humán fogorvosi nyilvántartáshoz, a fogstátuszokat felvehetjük, módosíthatjuk (ezek folyamatosan megtartottak, csak a változást menti rá a program). Beírhatjuk a fogászati kezeléseket.
Mivel a fogkövesség gyakori probléma, rendszeres ellenőrzés kezelés szükséges, külön felületen tarthatjuk nyilván. Érdemes a beavatkozás előtt és utána is lefényképezni, a tulajdonosnak a képekkel együtt a részletek is nyomtathatók.

Cikkcsoportok
A gyakoribb beavatkozásokhoz (oltás, műtétek, kezelések) létre hozhatunk kész csikkcsoportokat, így nem kell minden esetben újra összegyűjteni a tételeket.
 

SZÁMLÁZÁS


A program megfelel a NAV előírásainak, közvetlenül hiteles (egyszerű vagy részletes) számla nyomtatható.Lehetőség van árajánlat készítésére, mely elmenthető, a későbbi számlázás alapjaként.Külön kereshetők a kifizetetlen, nyitott számlák, az előlegszámlák.Kedvezmény adásához különböző csoportokat állíthatunk be (nyugdíjas, diák, tenyésztő, saját dolgozó stb.) és ezen belül a cikkcsoportokra (munkadíj, gyógyszer, gyógytáp stb.) egyénileg állíthatjuk be a kedvezmény mértékét %-ban. A kosárba összegyűjtött tételekből automatikusan levonja a kedvezményt. Fontos, hogy mindkét összeg megjelenik, így jól látható, hogy mennyi lett volna a teljes összeg, és mennyit takarítottunk meg a tulajdonosnak. Bizonyos tételekre egyedileg megadható bármilyen kedvezmény letiltása.Létrehoztunk egy hűségpont rendszer - ez alapján is kaphat a tulajdonos kedvezményt.
 
Bejelentkezés, több felhasználós környezet
Egy rendelőben több számítógépen párhuzamosan is futhat a program, Több felhasználó esetén egyénileg lehet belépni a programba. Később visszakeresve így látható, hogy egy-egy beavatkozást melyik kolléga végezte, illetve ehhez kapcsolódó statisztikákat is végezhetünk.

Belső üzenetek
Az állatorvosok egymás között személyes üzeneteket is küldhetnek, a beteg kórlapját is csatolhatja megjegyzésekkel. A küldő visszajelzést kap, hogy a címzett mikor olvasta el az üzenetet.

Recepció
A beérkező betegeket kezelőnként lehet szétosztani, új beteg bejelentésekor hangjelzést ad a program az adott kezelőben. Meg lehet határozni az orvost, a sürgősséget is beállíthatjuk, megjegyzést is lehet hozzá írni, előre lehet a kartonon az adatváltozásokat módosítani. Az adott pácienssel kapcsolatban belső üzenetet is lehet küldeni: pl. telefonon érdeklődött, visszahívást kér.

Naptár
A naptárba bejegyezhetjük a vizsgálatok, kontroll, oltások, műtétek időpontjait, de egyéb (pl. a könyveléssel kapcsolatos, vagy magánjellegű - ez titkosítható) bejegyzéseket is beírhatunk. Meg lehet nézni az összes bejegyzést egyszerre napi, heti, havi lebontásban, de kigyűjthető állatorvosonként is; ki is nyomtatható (pl. napi műtétek listája). Utólag bejelölhetjük, hogy megtörtént-e a beavatkozás, nem jelentkezett, esetleg más időpontot kért a tulajdonos. Beírhatunk kiszállásokat, ehhez az útvonaltervet is elkészíti a program a Google segítségével.

A naptárbejegyzéseknél, amikor felviszünk egy időpontot, minden esetben be lehet állítani az esemény időtartamát, és a kijelölt időtartamra / időpontra egy orvoshoz csak egy beteget lehet felvenni. Lehetőség van a naptárban jelölni, hogy melyik állatorvos mikor rendel.

 

A TULAJDONOSOK TÁJÉKOZTATÁSA, PRAXISMENEDZSMENT


Tájékoztatók
A kórlapok, műtétek konvertálható szövegszerkesztőbe, akár több kórlap is egyszerre. A fejlécet egyénileg egységesíthetjük (rendelő logója, elérhetőségek...). Mentéskor automatikus fájlnevet ajánl fel a program (tulajdonos név-állat név-sorszám). A csatolt képekre jeleket, magyarázatokat írhatunk. A gyakoribb esetekről, beavatkozásokról, értékelésekről sablonokat is készíthetünk. Ezeket kinyomtathatjuk, vagy e-mailen átküldhetjük a tulajdonosnak. Utóbbi esetben a kórlapról automatikusan beírja az elektronikus címet, figyelmeztet, ha a képek mérete meghaladja az átküldhető mérettartományt.

Értesítések
SMS-ben, e-mailen, esetleg postai úton akár csoportos értesítéseket is küldhetünk a rendszeres beavatkozásokról (oltások, fogászati ellenőrzések, idült betegségeknél a rendszeres kontrollokról, stb.) A programba beállítható, hogy magától figyelmeztesse az állatorvost, hogy kiket miért kell értesíteni. Az értesítéseket, és az elküldés időpontját is tárolja a rendszer, később visszakereshető, statisztikákat nézhetünk.

Címkenyomtatás, receptnyomtatás
Nyomtathatunk Dymo-nyomtatóval a kézi gyógyszertárból kiadott gyógyszerekhez betegtájékoztatót (név, adagolás stb.). A szabályoknak megfelelő receptet is tudunk a programból nyomtatni.

Vevőkártya, törzsvásárlói kártya
A kártya kinyomtatható címkenyomtatóval, tartalmazza az állat és tulajdonos fontosabb adatait, vonalkódot, hátulján a rendelő elérhetőségét, nyitva tartását, egyéni információkat jeleníthetünk meg. Célszerű laminálni.


STATISZTIKÁK


Egy vállalkozás csak akkor működhet hatékonyan, ha rendszeresen figyeljük az eredményeket. Egy-egy elvégzett feladat, feladatcsoport hatékonyságát is csak a hozott bevétel alapján tudjuk értékelni. Ezért kiemelkedően fontos része a programnak, hogy több, mint 100 szempont szerint kérhetünk le statisztikákat, mely segíti a tulajdonos munkáját, és a vállalkozásban dolgozó állatorvosok értékelését, összehasonlítását. Fő csoportok: páciensek, új ügyfelek, oltások, kezelések, műtétek, pénzügyek, napi, heti, havi, éves lekérdezések, képek, kiküldött értesítések. Lekérhetjük különböző időszakokra a készített számlákat, a kifizetetlen, a nyitott és a részszámlákat. Látható az adott kedvezmény összege is. A módosított számláknál azonnal látható a módosítás oka, és hogy melyik kolléga módosította.

A programba belépési jogosultsággal rendelkező kollégák forgalmát, számláit, egyéb statisztikáját egyénileg is megnézhetjük. Az eredmények a jobb átláthatóság kedvéért megjeleníthető táblázat formájában vagy többféle grafikonon.
  

 

Adatvédelmi tájékozatató

Copyright © 2017 Doki for Vets, powered by Alphamarketing